2020-11-05 45 浏览
去銅鑼灣米走雞,先食左個麻辣雞煲,叫左小辣,麻香味濃郁,後勁辣度都幾足夠,洋葱吸哂味,好正又惹味!雞件非常多而且啖啖肉,肉質夠嫩!keep到肉汁,幾入味!之後再加湯打邊爐, 鐘意食牛既我當然要叫牛啦,手切牛頸脊細份都幾大碟,色澤紅潤帶光澤!一望就知係新鮮貨色,雪花紋理超靚仔,輕輕放湯20秒就食得!質感夠嫩又濃牛味,唔使任何醬汁,食番原味已經超正。虎蝦不得不提,又大隻又新鮮!熟左之後既蝦既粗度 keep到,有手指咁粗!而且非常爽彈,夠哂鮮味,鐘意食蝦必叫!不會失望。竹笙墨魚滑, 墨魚滑已經孃入竹笙內層,外層清爽輕身,夠爽!內層蝦滑又彈牙,口感層次超豐富,好好食!非常難忘。其餘丸類餃類都可叫全份或半份,變相可以試多 d唔同種類既配料!價錢公道!而且店員都好nice好 service, 讚呀

去銅鑼灣米走雞,先食左個麻辣雞煲,叫左小辣,

麻香味濃郁,後勁辣度都幾足夠,洋葱吸哂味,好正又惹味!

雞件非常多而且啖啖肉,肉質夠嫩!keep到肉汁,幾入味!
之後再加湯打邊爐,

而且非常爽彈,夠哂鮮味,鐘意食蝦必叫!不會失望。