2017-11-17 402 浏览
今天相約與好友慶祝生日,雞煲打邊爐就最好,唔使諗食咩,自己想食咩就剔人未到齊就先食熟食拎左魚旦同豬血食魚旦辣辣地,豬血都OK,加埋混合就豬血魚旦我地今日6人可以分兩個煲,有朋友唔食得辣所以一邊唔辣一邊小辣有辣有唔辣任君選擇隻醬汁都OK,配合埋紫洋蔥,莞茜.....滾下滾下,雞好滑,入晒醬汁味再加上配料炒香味,雞煲是OK的跟住食完雞就係打邊爐既時間咩都點下,叫左午餐肉,腸仔,魷魚,蓮藕,金菇,魚皮,響鈴,豚肉,肥牛,白菜,生菜,花膠,魚腩,芝心丸,其實丸食左好多隻,不過最好食都係芝心丸午餐肉,腸仔---打邊爐識食一定係午餐肉,吸埋D辣雞煲汁一流金菇,魚皮,響鈴--打邊爐吸味最佳食品呀,吸收日月精華咁,滾幾下食得,辣辣地得左豚肉,肥牛---肉頖方面,豚肉都幾好食..好香豬肉味,滾幾下就好快可以入口,又唔會鞋又唔會太肥肥牛,半肥瘦咬口重牛味好好食...唔會好肥魷魚,蓮藕--未落湯前用黎乾炒佢,好正,入晒味..花膠,魚腩---花膠要俾多DD時間滾到佢淋晒先食,真係好正,骨膠源呀....D魚都唔錯幾好食白菜,生菜--食左咁多肉都要食下菜既,D菜都算新鮮OK,唔會黃黃咁
人未到齊就先食熟食

拎左魚旦同豬血食
魚旦辣辣地,豬血都OK,加埋混合就豬血魚旦
有辣有唔辣任君選擇
跟住食完雞就係打邊爐既時間
肥牛,半肥瘦咬口重牛味好好食...唔會好肥
魷魚,蓮藕--未落湯前用黎乾炒佢,好正,入晒味..
2017-11-15