餐厅: 意樂餐廳 (逢源大廈)
资讯:

又黎到星期日,疫情下都盡量唔想出街(其實係懶),就點左屋企人出去買外賣俾我食😂。今次去左呢間意樂餐廳,餐廳係正巴士站前方,係度等巴士都會見到意樂坐滿人食午餐,有時仲會要等位添~ 食物選擇非常豐富,有卡邦尼意粉、意大利飯、和風咖哩同日式炒飯等等,價錢都相宜。今次我就揀左個慢煮秘製咖哩牛腩配珍珠飯。 =========================慢煮秘製咖哩牛腩配珍珠飯 $58 外賣自取都好快有得拎,餐廳用左二合一外賣碗,令咖哩汁同飯分開兩層,避免沾到白飯,抵讚! 咖哩非常香辣惹味,唔似日式餐廳果種甜咖哩,配上珍珠米簡直絕配!慢煮牛腩夠淋身又吸收到咖哩嘅香味,加埋咖哩牛腩必配嘅薯仔,一流!餐飲叫左凍檸茶,唔係用鮮檸檬不過都夠酸中和到口腔嘅辣味 下次一定要試埋意樂嘅和風意式美食!意樂餐廳 (逢源大廈)📍 筲箕灣筲箕灣道388-414號逢源大廈地下F號舖

=========================
慢煮秘製咖哩牛腩配珍珠飯 $58
慢煮秘製咖哩牛腩配珍珠飯

下次一定要試埋意樂嘅和風意式美食!

意樂餐廳 (逢源大廈)
📍 筲箕灣筲箕灣道388-414號逢源大廈地下F號舖
10 分钟 (外卖自取)
慢煮秘製咖哩牛腩配珍珠飯