2020-07-20 48 浏览
話說沙角呢間越南餐廳取代咗一間我朋友好鍾意食嘅西餐廳,今日終於都有機會同佢嚟試吓。一打開食譜發覺佢嘅選擇都幾多,琳琅滿目,對於有選擇困難症嘅我哋來講都真係有啲難道啊!好多小食我都好想試!一口氣就叫咗幾個小食,最吸引人嘅係佢個芝士蝦多士!另外叫左脆皮鮮牛腩,軟殼蟹米紙卷,再叫咗一碟菜,一碟秋葵,另外再叫多咗一個古都湯檬,越南野一定要試吓佢啲湯檬啦!佢上菜都算快,軟殼蟹米紙卷用料豐富,軟殼蟹大大隻配上新鮮生菜,再配上酸甜又香既嘅魚露醬料,真係好開胃!脆皮鮮牛腩皮脆肉滑,都係上佳嘅食品。秋葵伴魚露味道非常濃味,我喜歡食濃味野既朋友好喜歡,而我就喜歡通菜配上馬拉盞,異常的相襯啊!另外一定要講一講佢個椰汁紅豆冰,椰汁非常之香,我諗佢係用左椰糖整架,極力推介呀!佢個古都湯檬個湯都非常之香濃,配料非常之多,檬粉入曬味,好好味呀!咁又過左飽足既一晚了!

脆皮鮮牛腩皮脆肉滑,都係上佳嘅食品。

咁又過左飽足既一晚了!