2010-07-13 18 浏览
來來去去都係滿X, 金X堂,X百府, 真係有d 嫌~於是果日同個fd , 睇完戲食完飯就走左去lee 間野試下~入到去間野細細, 人流唔算多, 靜靜地, 最適合兩三個人食下野,坐下~甜品方面, 以奶凍, 木糠布甸為主~不過食完飯有d飽, 見到門口個雪櫃d 奶凍都ok ,咁就一人一杯la, 我就要左杯原味奶凍,我個fd要左個卝海道奶凍,其間老闆介紹左幾樣比我地, 攪到我忍唔住要多個焗榴槤酥皮卷奶凍ok, 不過唔算太特出,10分我比6分~(唔好怪我咁簡單, 但真係唔知點形容, 無奶油話: "WA個奶凍, 好奶呀, 又好夠凍呀@0@" 咁咩不過重點黎la, 焗榴槤酥皮卷!一來到, 放得好靚, 你真係估唔到, 一舊榴槤竟然可以攪成咁,又有粉,又有黑芝麻,又朱古力拉花咁,仲有粒士多啤你伴碟~味道真係喜出望外~試諗下平時榴槤已經夠濃味嫁la, 今次lee 個熱食, 經佢焗一焗,令到個榴槤味更加香濃, 滿滿的榴槤味, 成個口都有幸福的感覺~酥皮唔講la, 襯熱食la~ 10分我比8分最衰實在太飽, 如果唔係, 實試埋佢d木糠布甸
來來去去都係滿X, 金X堂,X百府, 真係有d 嫌~

甜品方面, 以奶凍, 木糠布甸為主~

奶凍ok, 不過唔算太特出,10分我比6分~

不過重點黎la, 焗榴槤酥皮卷!

味道真係喜出望外~
, 滿滿的榴槤味, 成個口都有幸福的感覺~
酥皮唔講la, 襯熱食la~ 10分我比8分

最衰實在太飽, 如果唔係, 實試埋佢d木糠布甸

OK la~
唔知咩味呢, 好似都ok wo~
焗榴槤酥皮卷
大頭
斷面秀~
$43 (其他)
焗榴槤酥皮卷
斷面秀~