2021-03-29 31 浏览
#哈比四圍食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食😆😆😆又打邊爐啦🙈一年四季都係打邊爐嘅好日子😁今次同朋友去咗一間地點好方便喺銅鑼灣嘅火鍋店,我哋嗰日去嘅時間都尚早,所以餐廳入邊未係好多人☺️🍲 蕃茄昆布豆腐銀魚湯$88當然例牌試一試個湯底先😋蕃茄味好濃郁酸度啱啱好,同埋你聞落係有一種好香嘅魚味,因為面層有好多炸過嘅銀魚仔,雖然話係湯底,但係湯底超足料,除咗有蕃茄、銀魚仔,仲有昆布、豆腐,所以令到蕃茄湯酸酸地之餘仲有少少甜味,酸中帶甜嘅感覺,飲多兩碗好開胃🐮 美國雪花肥牛 $188油脂豐富,一入口就係好濃嘅油香味🦐 鮮蝦雲吞 $79自家製嘅雲吞,皮夠薄,餡料脹卜卜,蝦肉夠夾口又新鮮🍡 三寶丸 $108最鍾意流沙墨魚丸😋一咬開啲流沙鹹蛋就好似爆出嚟咁,鹹蛋嘅鹹香味又有墨魚嘅鮮味🍹 荔枝梳打 $28打邊爐係要飲啲有汽嘅飲品,gur一gur下先爽😁.

#哈比四圍食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食
🍲 蕃茄昆布豆腐銀魚湯$88
🐮 美國雪花肥牛 $188
油脂豐富,一入口就係好濃嘅油香味
🦐 鮮蝦雲吞 $79
自家製嘅雲吞,皮夠薄,餡料脹卜卜,蝦肉夠夾口又新鮮
🍡 三寶丸 $108
🍹 荔枝梳打 $28
打邊爐係要飲啲有汽嘅飲品,gur一gur下先爽😁