2017-02-02
是咁的, 我一向好鐘意係日本食章魚燒, 可能睇得太多卡通, 總係覺得去到一定要食一次先似黎左日本。有日, 朋友邀我山長水遠咁去佢到玩~ 應約之餘, 身為一個貪食既人當然要搜尋一下o個區既美食啦!見到市中心有幾間出名既小食, 而呢間就真係令我兩眼發光, 是關店主真係去左日本學師, 而且大家既好評+雜誌既介紹都真係好想去試試~約埋幾個朋友仔去食, 嘩! 好名既野真心要代賃, 條隊唔係好長,但係大家都買唔少, 而且冶主好細心, 每次只出佢handle 到. 而且佢滿意質素既份量。我地人多, 都買哂佢所有既味道 每樣一客(原味, 明太子, 香蔥, 蟹子)每人一粒咁去試下。 (可能就係太多我地呢D樣樣想試既為食貓, 所以條隊先咁慢)拿, 小妹係為左明太子而黎既, 當然第一啖放入口係明太子啦!! 我想講比大家聰, 老板都真係比好足料, 可能大家話. 嘩幾廿蚊得幾粒jar wo, 但同一價錢你去番旺角, 或香港既日資百貨, FOODCOURT, 你可能章魚都見唔到, 唔好話明太子定蟹子。明太子真係大pat既, 入口熱到呢...大家小心小心, 佢外脆內軟, 軟棉棉既質感比你又有章魚既咬口, 唔錯唔錯
明太子真係大pat既, 入口熱到呢...大家小心小心, 佢外脆內軟, 軟棉棉既質感比你又有章魚既咬口, 唔錯唔錯! 明太子有少少spicy, 少少姐, 好正! 其他味道??? 原味就當然正常啦~~ 而蟹子都真係多到喊, 覆蓋左我既takoyaki, 食個時, 真係想接番哂跌出黎既個幾廿粒 而蔥花係我最唔想食既一款, 因為小妹我平時咩都走蔥, 但今次...好啦放佢入口!! E! 又唔太腥而且咬上去"爽爽"聲又幾得意BOR!
我就覺我呢到OK啦~~ 只不過真係好遠,大家係附近住OR 入開黎可以幫襯下, 不過一定要有心理準備, 等30-50分鐘