2020-01-09
🐷🐷🐷🐷🐷▪️皇帝膳食套餐($420)👉🏻 宮廷燉牛肋骨全餐最驚人既菜,真係一定要比滿分😭 牛肋骨要燉得好食所花嘅時間一定要長,呢間嘅牛肋骨燉得10分軟林入味,唔使點用力就咬得開,基本上好似係個口入面溶化咁樣。牛肋骨7成瘦3成肥,香口惹味得不得了,湯底味道比較重,鮮味十足!我地好快啲清晒🤩👉🏻 海鮮煎餅海鮮煎餅用料十足,魷魚蝦仁嘅份量超值,配上三色椒食落好有料味。餅底煎得香脆可口,而且厚薄適中,食落去唔會太濟。👉🏻 拌冷麵醬料酸辣甜鹹配合得十分適宜,凍凍地食落好醒胃,而且冷麵跟隨左碗清清地嘅湯,假如食到一半覺得想食返啲熱既可以沾熱湯食。👉🏻 大醬湯同牛肋骨既湯底有異曲同工之妙,包含左啲煮到入晒味既蔬菜。👉🏻 甜南瓜沙律對女生而言真係吸引力十足!沙律嘅份量比較大,係食肉之前食返啲沙律可以令一陣食少啲肉,而且沙律醬酸甜醒胃。而南瓜蓉則香甜可口,個人認為甚至可以留做當甜品食🤩▪️牛舌150g($160)▪️辣護心肉 150g($150)兩款燒肉嘅份量都好。多!性價比極高!牛舌比較厚,燒完之後食落十分煙銀有咬口。而辣護心肉本身已經帶有鹹辣味道,燒完唔洗點醬已經好重口味。餐廳可能見我地張單比較大送埋個
▪️皇帝膳食套餐($420)
👉🏻 宮廷燉牛肋骨
👉🏻 海鮮煎餅
👉🏻 拌冷麵
👉🏻 大醬湯
同牛肋骨既湯底有異曲同工之妙,包含左啲煮到入晒味既蔬菜。
👉🏻 甜南瓜沙律
▪️牛舌150g($160)
▪️辣護心肉 150g($150)
而辣護心肉本身已經帶有鹹辣味道,燒完唔洗點醬已經好重口味。
餐廳可能見我地張單比較大送埋個蛋餅比我地食,蛋香中和返啱啱食肉既油膩感。
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🔸Overall ($730+1)
📍 韓珍 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖