2019-12-03 60 浏览
秋風起,又到咗食蟹既季節🦀除咗大閘蟹,一想食炒蟹就會諗起橋底炒辣蟹!依家食橋底炒蟹已經唔使去橋底😆銅鑼灣、尖沙咀、灣仔都有分店!當晚行完街同老公經過,心思思好想食蟹原來呢到有個二人套餐,四餸一麵 $699!又幾抵食喎!一心諗住食招牌避風塘炒蟹,點知原來其他海鮮都有驚喜!呢款醉鮑魚,酒香味非常入味,又可以帶出鮑魚本身既鮮甜味道,而且鮑魚本身肉質彈牙! 👍🏻豆鼓炒蜆都好有水準!炒得非常惹味,蜆既份量都好多,我地一隻接一隻咁食唔停口👍🏻終於黎到今晚既重頭戲!招牌避風塘炒蟹我地揀咗微辣,🦀 完全冇令我地失望,避風塘炸蒜炒得非常香口!蟹亦炒得岩岩好,絕對唔會太油底者太乾。呢個份量兩個人食真你岩岩好!我地都食到停唔到口。最後仲有個炒油菜同炒麵。食嘛就真係好滿足!如果人少少又想黎呢到食飯,二人餐真係唔錯既選擇!份量充足,款式又滿足到想食幾款海鮮既慾望!🤤🤤🤤🤤
秋風起,又到咗食蟹既季節🦀
銅鑼灣、尖沙咀、灣仔都有分店!

當晚行完街同老公經過,心思思好想食蟹

原來呢到有個二人套餐,四餸一麵 $699!
又幾抵食喎!

豆鼓炒蜆都好有水準!
炒得非常惹味,蜆既份量都好多,我地一隻接一隻咁食唔停口👍🏻

終於黎到今晚既重頭戲!招牌避風塘炒蟹

最後仲有個炒油菜同炒麵。
食嘛就真係好滿足!