2019-01-20 436 浏览
朝圣咸班戟😍 发觉近年好钟意食啲一路都认为系甜食嘅咸食,就好似呢个班戟咁,平时都会谂住系落糖浆定朱古力浆,但今次系倒个咸汤落去,仲要系龙虾汤😂作为香港限定,台湾同日本都冇分店都冇嘅龙虾班戟,定价近三百蚊其实都好贵下,但系选用美国龙虾食落特别弹牙,无聊数下啲肉唔计散咗啲细粒肉,足足有成八只钳😍啖啖龙虾肉之余个龙虾汤都超浓味,除咗班戟本身都有啲汤汁之外,佢另外仲俾咗一杯仔龙虾汤可以俾你浅尝或者随意加减,由于个味太浓嘅关系就咁饮会有啲过咸,所以最尾都到埋落去个班戟度等佢索尽过汤汁😂 另外佢好欣赏佢可以拣普通热香饼定系麦饼,后者班戟充满麦味同咸食更夹✨另外一场黎到当然要食埋梳乎厘班戟,呢度个梳乎厘班戟系属同集团嘅flippers出品,已经开咗成年有多嘅flippers平时每次行经希慎都好多食但总会俾果条永无止境嘅人龙吓退,虽然呢度都系要排队,但排一条龙食哂两间嘅嘢感觉化算啲嘛😂班戟质素冇变,同希慎果边一模一样,果阵冇得比嘅蛋香同其松软程度真系冇人能及✨食完出嚟发现条人龙已经可以折叠成蛇饼状,睇嚟呢边都会成为超级长龙店,建议有咁早得咁早去排好😌 下次嚟要试佢个印度咖哩班戟😂

2019-01-18
等候时间
60 分钟 (堂食)