2020-03-28 200 浏览
-ChaTraMue-正宗泰國奶茶($29) Thai Milk Tea呢間泰國🇹🇭過江龍茶飲店,主打泰式奶茶🥤開咗黎香港咁耐,終於試咗🤣雖然冇係泰國飲過當地既泰式奶茶,但成日聽人講係”好甜好甜”既奶茶,因此落單既時候就表明要”少甜”(***甜度可以調較,但冰量係固定既!)飲第一啖既時候,我同朋友既第一個感覺係......”未飲過既味道”🤣味道似港式奶茶,但同佢相反係茶味好濃好突出,奶味反而變咗配角去襯托起個茶味可能叫咗”少甜”既關係,甜底又冇想像中咁高但如果叫”正常甜”,對我地黎講應該會over咗🙈總括嚟講,係幾好飲既唯獨冰量太多,飲幾啖就飲完🤕但餐廳有解釋到要有足夠既冰量先可以稀釋奶茶既濃度所以我地都理解既😌可能下次唔叫”少甜”,用佢本身既冰量稀釋甜度,應該會啱啱好😀-#littlemon_hk #chatramuehk #chatramue #正宗 #泰國奶茶 #泰國 #泰式奶茶 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #thaimilktea #thaitea #thailand #foodsnap #hkfoodie #foodiehk #foodiegirl
ChaTraMue
正宗泰國奶茶($29) [少甜]
Thai Milk Tea
正宗泰國奶茶

呢間泰國🇹🇭過江龍茶飲店,主打泰式奶茶🥤
開咗黎香港咁耐,終於試咗🤣
(***甜度可以調較,但冰量係固定既!)
可能叫咗”少甜”既關係,甜底又冇想像中咁高
但如果叫”正常甜”,對我地黎講應該會over咗🙈
總括嚟講,係幾好飲既
唯獨冰量太多,飲幾啖就飲完🤕
但餐廳有解釋到要有足夠既冰量先可以稀釋奶茶既濃度
所以我地都理解既😌