2019-07-06 366 浏览
如果話想食葡國菜既,唔一定要去澳門既。今次我就喺元朗Yoho Mall入面發現一間高質澳門葡國菜餐廳—亞蘇爾前菜我地就點左辣肉腸松露多士。多士每一塊都非常大塊,而且上面舖滿芝士,其實就咁食都已經好好食,但佢再舖上辣肉腸同松露,就令成個多士更加香更好食👍🏻另外我地亦點左芝士馬介休球同墨魚餅。墨魚餅亦係非常大件,但佢又唔會成件都係粉,啖啖墨魚肉。加上配汁辣辣地,非常惹味。而馬介休球就係經典既葡國小食,食落有芝士既香,亦有薯蓉既口感,配上香草沙律汁更可減輕熱氣既感覺。而主食方面就點左鵝肝焗鴨飯,呢個飯亦係相當推介,因為首先配上鵝肝同辣肉腸已經令人流晒口水,再加上特製醬汁黎焗飯,得岀黎既制成品就色香味俱全啦👍🏻👍🏻最後飲品方面我就點左一杯薄荷朱古力冰沙,薄荷味都相當重,再配上我最愛既朱古力,好飲👍🏻

另外我地亦點左芝士馬介休球同墨魚餅。

2019-07-05