2017-09-20
韓國釜山開咗Ryan同aPeach既主題cafe 但一直都未去到點知係openrice見到呢間cafe啲相有kakao friends!!!!!仲要好近係觀塘 所以決定上去試下好近地鐵站 唔使5分鐘就行到上到27樓仲未行入去已經聽到播緊Kpop一入門口就見到好多line同KakaoTalk 公仔同埋...好多Pokemon😂😂😂總之勁多公仔 仲多過店員但竟然冇我最鍾意既Ryan 佢地啲menu擺係cashier 度 要自己行過去拎我地2個人 嗌左1個薯仔龍蝦麵、1個新出既辣味蛋包紫菜飯、1杯熱朱古力同1杯lemonade 我地去果陣過左lunch時間所以唔算太多人 可以「偷」到熊大影相✌🏻✌🏻龍蝦麵見到係用之前facebook洗版果隻韓國薯仔龍蝦麵整 個湯有龍蝦味 薯仔麵煙韌同彈牙過普通韓國拉面 上面有海鮮 蟹柳同雞蛋果啲 即食麵黎講幾好味 可能平時係屋企煮冇落咁多料🤦🏻♀️個gimbap佢話係新出 啲飯似泡菜炒飯/韓式拌飯 辣辣地 中間有溶左既芝士 加埋蛋皮好夾 睇落吸引過original 果隻 推介!!Lemonade 同韓國一樣係藍色 不過之前係韓國飲係用梳打水 呢度係普通水 飲
但一直都未去到
好近地鐵站 唔使5分鐘就行到
上到27樓仲未行入去已經聽到播緊Kpop
佢地啲menu擺係cashier 度 要自己行過去拎
Lemonade 同韓國一樣係藍色 不過之前係韓國飲係用梳打水 呢度係普通水 飲落同普通凍檸水一樣 個人認為梳打水好飲啲~
杯熱朱古力有熊大樣!!佢可能見我地影相所以特登拉..因為我見隔離台係紙杯 又或者果陣冇咁忙hahaha 好有心思~~~
而且27樓望出去個view好靚~有歌聽、有公仔陪 野食又ok 下次多幾個人黎想試埋個牛油多士波 今次太飽了