2016-11-24 830 浏览
今晚與友人首次到訪香港築地,一入去環境暗暗地都幾吸引,周圍擺放咗日本零食同酒。我地當然要搵咗正餐食先,行到入面見到有龍蝦包,串燒,丼飯,壽司部。首先,我地食咗壽司的set A tuna set 每件吞拿魚入口即溶,非常肥味,值得再試!set d 都十分新鮮 有日本築地質素之九成!之後我地就去左食串燒,串燒係場內唯一要排隊既地方,可見受歡迎程度!等了大概10分鐘,就可以見到開式廚房,師傅將新鮮的食材烤熟,灑水上爐之時,更有一圈火球,看著煮食過程 本身就是一種享受!當然味道更是不錯👍 值得推介 和牛 同 雞泡魚皮,和牛外香同軟 更加 juicy !雞泡魚皮很特別,甜甜的和好好咬口!再配上一支桃梅酒,放在冰水之中的酒杯,使酒保持冰冷。熱烤出來的串燒;凍冰冰的梅酒 是最好的組合!Ps 食壽司 立食位置更加有維港景色
Ps 食壽司 立食位置更加有維港景色
桃  梅酒