餐厅: 北京樓 (新都會廣場)
资讯:

2017-02-27 1808 浏览
一講起北京菜,我就會記起北京樓,個名順,又好食,唔講唔知原來北京樓係美心集團的!今晚當然唔係食百子千孫餐,先叫了一隻山東燒雞,太好味,雞像炸子雞咁,燒過的,皮脆,係金黃色。我不客氣的夾了件左脾,話晒係脾位,肉嫩,咬落去係肉滑,肉色白雪雪,汁都幾好,惹味。賽䠙蟹味道好清香,加埋醋就一流!最後仲叫左高力豆沙,糖多好味啲,我自己沾左好多糖,高力豆沙仲係熱辣辣的,個皮好似有啲香蕉味,好鬆軟,一咬要齒開,後尾是煙煙靭靭的,豆沙餡一般,唔係爆漿出黎𠴱種,甜度OK,北京樓真係北京樓!~完,推介指數:7~

~完,推介指數:7~
2040 浏览