2024-07-04
除左平時大家諗起既魚蛋、燒賣,菠蘿包,、雞蛋仔⋯等等喱啲香港特色小食好味之外,其實我覺得香港既車仔麵都好有特色!😎由麵底,配料,到湯底,全部都由自己揀,鐘意點食就點食!簡單、好味,輕鬆解決一餐!😋.而今日小編就試左一間喺公司附近既車仔麵檔,環境乾淨,野食又唔錯!而且四十幾蚊就有碗車仔麵醫肚,喺尖沙咀黎講算好平嚕!大家經過不妨試試!👍🏻.當中小編私心推介既配料有:1️⃣陳皮咖喱魚蛋 — 好少地方仲有陳皮魚蛋食!口感彈加又帶有少少既陳皮味!2️⃣牛腩 — 口感好淋,一啲都唔韌,仲好香牛肉味!3️⃣白蘿蔔 — 一啲渣都冇,入口即化,仲要好清甜!必叫!4️⃣秘製香菇炸醬 — 同平時大家食開既炸醬唔同!好香又好配麵一齊食,而且入面食冬菇粒粒,多左一個口感!.另外,佢喱度仲有好多唔同既小食都唔錯,大家有興趣都可以一試😝.📌 溫馨提示:切忌眼寬肚窄,選擇困難既小編,因為眼花繚亂,唔小心揀左好多配料同小食⋯最後好彩同朋友開心Share,食得曬,大家都唔好浪費啊🙈
當中小編私心推介既配料有:
2️⃣牛腩 — 口感好淋,一啲都唔韌,仲好香牛肉味!
3️⃣白蘿蔔 — 一啲渣都冇,入口即化,仲要好清甜!必叫!