2022-09-05
《辛手村》眾所周知👧🏻我超愛食黑松露同川菜❤️🔥竟然竟然有餐廳將佢地結合左🤩無得吾去試下啦😈而且佢地心竟然有烤苕皮‼️好難得 我系香港揾左好耐都揾吾到邊度有得食🫣---🥘估你唔到麻辣黑松露($78)(最少4款配料: 肥牛|五花肉|萵筍|牛丸)估你唔好又夾喎幾好味味🤣🤣嚟到已經聞到好多嘅黑松露味‼️食落個黑松露味比較淡 可能因為其他嘢都好濃🫣但係放入口個下依然好香 肥牛五花肉份量都算多 肥牛肥瘦適中,五花肉做到豬皮個位煙靭🤪👍萵筍好滑嫩口😍好食 牛丸食囉多汁重牛味~(整體來講幾好食 我個人幾鍾意 但如果黑松露味重啲就好啦🤣) 🔥重口味成都烤苕皮($32)喺香港我真係搵到超級多地方無得食🥲‼️可能係全港唯一一間有賣烤苕皮烤得好香口,苕皮煙煙韌韌😍完全冇話燒到乾曬,中間包着蒜蓉 超級重口味😂i like it(烤苕皮~類似紅薯粉皮入邊會包住啲餡料攞去燒) 🐮厚切牛舌二重奏($88/2串)呢個好好食 我咬到中間佢係粉紅色😍‼️肉質超級無敵嫩 仲要厚切冇得輸❤️🔥(係有兩隻口味,一個辣一個原味,但係食落味道分別唔大🫣) 🦴蜜糖爆蒜雞翼($38/2隻)雞翼食落脆口,燒到外脆內軟 超香蜜糖味🤪好似
---
🥘估你唔到麻辣黑松露($78)
(最少4款配料: 肥牛|五花肉|萵筍|牛丸)
估你唔好又夾喎幾好味味🤣🤣嚟到已經聞到好多嘅黑松露味‼️
萵筍好滑嫩口😍好食 牛丸食囉多汁重牛味
🔥重口味成都烤苕皮($32)
(烤苕皮~類似紅薯粉皮入邊會包住啲餡料攞去燒)
🐮厚切牛舌二重奏($88/2串)
(係有兩隻口味,一個辣一個原味,但係食落味道分別唔大🫣)
🦴蜜糖爆蒜雞翼($38/2隻)
雞翼食落脆口,燒到外脆內軟 超香蜜糖味🤪好似食緊燒烤嗰啲雞翼咁🤣但係反而蒜味就唔係好食到
🍢辛燒魚腐串($22)
呢個魚腐應該係用蜜糖燒過😂咁去食囉甜甜地,做得幾好嘅係佢完全一啲都唔乾 仲保持到個濕潤喺度(但就普通冇乜特別🫣)
🦑川燒魷魚串($38)
魷魚都正常 我燒到啱啱好 唔會話好似食緊橡筋咁👍
🐣辛手雞棒肉串($32)
雞棒串口感豐富,食咗入邊粒粒雞軟骨😂咩都正常
⭐️(不得不提‼️呢一間係我2022年食過最好服務嘅餐廳🥹喺門口等緊位嘅時候店員會攞冰水俾我哋飲 而且每一個店員都好有禮貌 respect)
(5🧸為滿分)
賣相:🧸🧸🧸🧸