2021-09-12 1485 浏览
呢度系餐厅加Bar既结合, 不过偏Bar多啲, 因为啲枱都系偏矮🥃 座位有室内同室外, 室外既环境好tropical, 室内就比较Simple Morden 风🛋 呢几日既天气坐室外比较热, 我地原本谂住坐室外好feel 啲, 不过实在有啲热, 所以调返入去坐😂 呢度既食物质素极高, 每一道菜都会惊艳到你, 虽然未去过西班牙食正宗既西班牙菜, 但系呢间暂时绝对会系香港入面我最满意既一间西班牙菜餐厅💁🏾‍♀️ 除左食物之外当然仲有酒啦🤩 呢度既Happy Hour 系星期三到星期六既6-9pm, 个时间都几好, 我地都叫到2 round👍🏽Iberico Ham & Cheese🧀 ($68)饮酒当然要配返啲小食啦😌 40个月既风干火腿配上6个Manchego芝士加加香脆Tomato bread🥖 三款食物既味道本身都带少少咸咸地, 所以三样野夹埋一齐食味道刚刚好🤏🏾 个Tomato bread 系超香脆真系好正🤤Galician Octopus🐙 ($168)呢道菜既Presentation 同我想像中有啲出入, 唔系完条上, 不过都劲好食😍 入面只系有4款既食材, 超creamy既薯

Iberico Ham & Cheese🧀 ($68)

Galician Octopus🐙 ($168)
呢道菜既Presentation 同我想像中有啲出入, 唔系完条上, 不过都劲好食😍 入面只系有4款既食材, 超creamy既薯蓉, 西班牙既辣粉同酸豆, 再加主角有咬口得黎又易咬开既Octopus, 我觉得攞黎送酒真系一流🤤

Suckling Pig 🐖 ($198)
呢道菜系等得最耐, 不过等得耐系值得既🤩 其实佢系一条12小时小时慢煮既猪肉🐽 面头有一层薄薄充满骨胶原既猪皮痴住少少肥膏, 下面就会炆到劲腍同入味既猪肉😌 旁边再配左啲炸到超香甜既蕃薯脆片🍠

Pork Belly Sandwich 🥪 ($158)
真心俾呢个sandwich 惊艳到, 首先上到黎既时候已经分好左两串, 每串有两份切左1/4既sandwich👍🏽 面包既部分烘到劲脆, 中间夹左16小时慢煮既pork belly, 腌制过既洋葱同埋smoked pepper, 再加埋啲特制酱汁, 真系好好味, 重点系pork belly 唔算太肥🫑

Seafood Paella 🥘 ($348)
西班牙海鲜饭系必点既, 有Small or Medium两个size 可以拣, staff 见我地有4个人就推荐我地拣Medium😁 果然份量其实都颇多, 而且海鲜都足料, 不过调味就重手左啲🤏🏾 不过个饭底就真系超正, 有好浓虾既鲜味, 而且软硬度适中, 真系忍唔住食多两啖😍 暂时系No.1 最爱既Paella💯

Churros ($78)
不嬲对Churros 既印象都麻麻地, 会觉得太甜同埋太腍啤啤🙈 呢度整到超脆而且完全唔会太甜😎 再配埋黑朱古力同埋Cookies and Cream既雪糕真系冇得顶🍫

今次拣既呢间餐厅大家都好满意, 食物质素好高, 不过食野既话就比较唔方便, 因为啲枱比较矮🤪 全晚仲有驻场DJ 为大家播歌, 要倾计既呢度唔系好啱, 因为啲音乐比较大声🎧 迟啲冇咁热既话可以考虑坐出面, 因为个vibes 正啲😂
2021-09-10
  • Churros