2021-09-26
平時去來去去都係啲一般嘅西餐廳,你唔厭我都厭。所以今日專登搵咗一間由阿仙奴球迷開嘅主題嘅餐廳「Lockeroom Dining」,真係好有新鮮感。成個餐廳環境佈置真係好似置身於球場一樣。店舖每個位置都有阿仙奴球隊紀念品。當中見到唔少食客係專程着埋波衫去食嘢,超級有投入感😎。(不時仲聽到唔少波經添)餐廳除咗裝飾有主題之外,嘢食都唔錯。今次我哋就叫咗兩份晚市套餐。1️⃣沙律一份份用樽仔裝,感覺新鮮衛生。食落口沙律菜都晒清甜爽脆,最特別嘅係配左爆爆珠,好有創意。2️⃣餐湯配蒜蓉包今日是日餐湯係南瓜湯,都飲到濃濃嘅南瓜味配埋鬆軟厚切嘅蒜蓉包作為前菜唔錯3️⃣水牛城雞翼超級大隻好嘢味🤤,重口味人士啱晒🤪旁邊仲有少少沙律菜做點綴,食完雞翼清下個口啱晒😉4️⃣法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯成個燴飯材料好豐富,鮑魚同雞肉味道都好配合,成個燴飯份量都好足料。🌟5️⃣香燒美國Creekstone牛肉眼拼鵝肝牛扒好入味,切開入邊都仲係粉嫩嘅💓。鵝肝煎到面頭脆脆地裏面好嫩滑。旁邊仲有少少滑滑薯蓉配埋。
1️⃣沙律
2️⃣餐湯配蒜蓉包