2020-02-10
喜愛食蛋糕甜品的我,以前常到帝苑酒店買玫瑰花蛋糕同朋友慶祝生日,所以對Tony Wong 都好棒場,知道Tony Wong 在K11開了這新店-甜藝家,這店有別於以往的靚蛋糕,而這間店賣的大多數是禮餅,見到主打曲奇同蝴蝶酥,啱曬作賀年、聖誕節及伴手禮。門面好高貴,保留酒店級數的裝修,門口有一長玻璃飾櫃,放了色彩繽紛的朱古力,好似一磚磚顏色筆咁。另外見到一個好大的蝴蝶酥,好吸引,尤其有朵花既包裝好靚,可作小禮物。我今次買了原味蝴蝶酥,一大盒$178,包裝以淡粉紅的顏色配合壓花logo,蝴蝶酥入口鬆化脆口,帶牛油香味及濃濃焦糖香味。每件大細均一,忍唔住攞來砌下蝴蝶形狀及花的圖案。另外再選購了雲呢拿脆米曲奇,小禮盒包裝,牛油香味濃,雲呢拿甜味夠突出,驚喜還有脆米點綴,口感份外豐富。紙袋都好似去左boutique買衫咁,有品味的設計。店內亦擺放了大形hamper作送禮佳品,還有這款金菠蘿酥,外形像個金球,好吸晴呀!
每件大細均一,忍唔住攞來砌下蝴蝶形狀及花的圖案。
紙袋都好似去左boutique買衫咁,有品味的設計。
店內亦擺放了大形hamper作送禮佳品,
還有這款金菠蘿酥,外形像個金球,好吸晴呀!