2021-04-30 114 浏览
✨香港人既味道⁉️呢间[香港永年车仔面茶冰厅]以特色怀旧港味为主,有车仔面、鸡蛋仔、菠萝包...等等😌!茶餐厅黎讲佢地铺头空间算阔落,比传统茶餐厅坐得较舒服!本来想试佢地既雪糕鸡蛋仔,点知去𠮶日无,无计🤷🏼‍♀️‼️.💬冰火菠萝包 $18唔知系天气关系定系我影相耐咗少少🤔?入口时已经唔热,不过菠萝包面仍然几香脆,同牛油口感成一对比,整体上ok既祇系个包唔热😉!.💬怀旧虾多士 $28呢个估唔到好有惊喜❗️够热!多士好香脆!虾胶弹牙足料味道够!记住衬热食🥳!推荐!.💬永年大碗面 $88足料!但配料味道无咩特别🤷🏼‍♀️,整体上味道唔错,我仲要叫咗BB辣算惹味!不过唔算有惊喜,但好食既!系觉得价钱定位贵咗少少🤔!.💬抹茶红豆冰 套餐加$9我本身好钟意食红豆冰🥳!呢杯红豆冰整体无咩特别算中规中矩,可能抹茶味唔算出,不过系茶餐厅饮予咗!..📍 香港永年车仔面茶冰厅 (沙田)沙田沙田正街18号新城市广场L1楼113号舖..
💬冰火菠萝包 $18
💬怀旧虾多士 $28
💬永年大碗面 $88
💬抹茶红豆冰 套餐加$9
📍 香港永年车仔面茶冰厅 (沙田)
沙田沙田正街18号新城市广场L1楼113号舖
永年大碗面