2020-06-21
係我印象中 佢係第一間offer “學生餐”既餐廳 佢之所以紅 係因為一段張老闆同一個內地人既片段被放上網 同埋每一次遊行 餐廳門口都會有大大箱既水及飲品💛💛💛 所謂係黃色經濟圈既表表姐一路都好想黎支持 但因為一大幫人聚餐好少會選擇茶記 今次終於有機會黎支持啦! 帶呀媽2個人黎試下🥴🥴文宣係必須咖啦🥴Menu 比想像中多野食!!!! 無諗過茶記都會有咁多野食!! 真係諗勁耐先諗到食咩 因為樣樣都好似好正咁!最後結論真係樣樣都好正! 首先💛💛💛💛秘製咖喱羊架飯💛💛💛💛 識食一定係加隻流心荷包蛋🥴咖哩汁係另上 可以自己中意加幾多就幾多!!我就將咖喱汁再加流心既蛋黃一齊食! 不得了😍😍羊架! 2隻 份量岩岩好! 個羊架煎得好香 1d都唔so!!! 啖啖肉! 第二💛💛💛💛💛黑松露惹菌意粉💛💛💛💛💛好濃郁嘅黑松露味 同埋比左好多菇!!係用緊茶記價錢食緊西餐水準呀! 佢重要送埋西湯同埋一個雜果沙律作為黑松露愛好者就緊係要加個💛💛💛💛💛黑松露芝士雜菌焗西蘭花💛💛💛💛💛正呀! 好多芝士😍 同埋好香黑松露味🥴🥴然後我呀妹後來加入佢就叫左個💛💛💛💛💛流心奄列龍蝦汁雞扒飯 💛💛💛搞唔掂 好正呀! 個奄列唔好
佢之所以紅 係因為一段張老闆同一個內地人既片段被放上網
一路都好想黎支持 但因為一大幫人聚餐好少會選擇茶記
今次終於有機會黎支持啦! 帶呀媽2個人黎試下🥴🥴
文宣係必須咖啦🥴
最後結論真係樣樣都好正!
首先
💛💛💛💛秘製咖喱羊架飯💛💛💛💛
識食一定係加隻流心荷包蛋🥴
咖哩汁係另上 可以自己中意加幾多就幾多!!
我就將咖喱汁再加流心既蛋黃一齊食! 不得了😍😍
第二
💛💛💛💛💛黑松露惹菌意粉💛💛💛💛💛
好濃郁嘅黑松露味 同埋比左好多菇!!
係用緊茶記價錢食緊西餐水準呀!
佢重要送埋西湯同埋一個雜果沙律
作為黑松露愛好者
就緊係要加個
💛💛💛💛💛黑松露芝士雜菌焗西蘭花💛💛💛💛💛
正呀! 好多芝士😍 同埋好香黑松露味🥴🥴
然後我呀妹後來加入
佢就叫左個
💛💛💛💛💛流心奄列龍蝦汁雞扒飯 💛💛💛
搞唔掂 好正呀!
個奄列唔好睇佢其貌不揚 但其實超好味🥺
我同呀媽都搶左佢半個奄列黎食😂😂😂
個雞扒煎得超香 超juicy!! 重要勁大舊! 超抵食!!!
野飲方面其實勁想叫佢d咖啡🥺 但佢部咖啡機壞咗所以冇得試😭
唔緊要! 下次再去! 下次我要再食流心奄列同試下鐵板燒🤤🤤🤤
Btw 溫馨提示
其實佢啲嘢食真係好足料 好抵食好大份!
所以建議細食嘅女士們 可以叫佢小飯
咁就可以避免浪費啦💛💛