2023-05-16
呢排突然之間好想食辣嘢,然之後我朋友同我介紹原來九龍灣淘大商場有一間叫做川公所嘅川菜餐廳🍴佢係一個味道比較適合香港人嘅川菜料理,所以我就即刻去試吓啦!佢係位於淘大廣場三期嘅地下,遠處已經見到佢嘅大招牌門口亦都唔算好難搵!🤣朋友之前就係食過佢呢一度嘅牛柳粒,佢話做得唔錯,咁我今次都試吓啦!牛柳唔un又唔會燒得太老,仲要佢唔算係用啲好重嘅調味蓋過咗佢嘅牛尾食得出佢仲有個鮮味喺度!😊另外我就叫咗佢嘅牛舌同埋小酥肉。小酥肉,佢係呢一度嘅特色菜黎😊佢係用想做西班牙伊比利亞豬感覺好似好高級咁,😂而且佢每一嚿都係細細件超級容易入口感好豐富,佢炸到脆卜卜咁樣,鬆脆內軟!非常之適合一啲嚐新滋味嘅人。牛舌亦都做得相當之唔錯喎!較為簿身,所以就唔會話要咬好多下先至可以吞到落肚!作為牛舌控嘅我都覺得呢一間餐廳做得相當唔錯!😊
另外我就叫咗佢嘅牛舌同埋小酥肉。