2020-02-09 787 浏览
今次嚟到有50幾年歷史嘅港式茶餐廳入面裝修好有懷舊傳統茶餐廳嘅感覺😄呢到最出名沙嗲牛麵同蛋撻特餐 $41沙嗲牛麵即使掛住影相,過咗陣先食,但都冇影響到麵質。 牛肉唔嚡,有牛味,但沙嗲味就差啲,湯底較淡,麵質食到後面都保持彈牙。火腿絲炒蛋入面火腿都幾多, 炒蛋時間控制得岩岩好。餐包暖笠笠配牛油,但牛油就比較小,勝咗個包夠軟。熱奶茶係茶餐廳上佔有一席位,茶夠濃夠厚,奶同茶比例剛好,即使唔落糖,都覺得好好飲。雪菜肉絲米粉餐 $41其實同特餐一樣,配火腿炒蛋及飲品。雪菜肉絲米湯底較淡,米粉即使浸湯都唔會變軟。 雪菜肉絲嘅份量算多,唔會得幾條,不過不失。凍奶茶反而冇熱奶茶咁好,奶過多,欠茶味,而且過甜。蛋塔$7呢間茶餐廳最出名就係蛋撻,所以一定要食。7蚊嚟講比出面賣較貴,蛋撻酥皮有層次而且夠脆, 蛋撻咬一啖後唔會鬆散,蛋香嫩滑,甜度適中。
今次嚟到有50幾年歷史嘅港式茶餐廳
入面裝修好有懷舊傳統茶餐廳嘅感覺😄

呢到最出名沙嗲牛麵同蛋撻

特餐 $41

雪菜肉絲米粉餐 $41
其實同特餐一樣,配火腿炒蛋及飲品。
凍奶茶反而冇熱奶茶咁好,奶過多,欠茶味,而且過甜。

蛋塔$7