2015-11-10 328 浏览
有次行過筲箕灣道, 聞到好香串燒味道, 但四圍望又唔見有串燒店所以就不以為然. 後黎聽朋友講原來入面街(南安街)個度有間串燒店, 我同朋友就走過去試下, 呢間原來係安安燒, 唔怪得個味道咁熟. 天氣有D涼我地今日決定坐戶外坐位.例牌叫兩杯生啤一齊飲下又吹下水, 野食就唔算叫得好多, 但每樣都好唔錯! 肉類大部份都燒得好夠火喉, 尤其係雞腎, 雞軟骨個類, 燒到好香口又有趙口, 送啤酒就最啱. 牛舌都做得好好, 肉汁豐富又夠軟熟. 海鮮方面, 芝士燒蠔同埋蒜蓉扇貝都係推介, 兩隻都好夠鮮味, 加入芝士黎燒就好Rich, 加咗蒜蓉黎燒就好香口.另外叫咗個燒九菜同埋麻辣金菇, 九菜好嫰, 加埋佢D燒汁個味道做得幾好. 而麻辣金菇份量好足夠, 辣味浸晒落每一條金菇度真係好正!

2015-11-03
$180 (宵夜)