2015-11-19 145 浏览
今日同朋友係銅鑼灣做野,我同同事做到好晏,諗住食埋小小甜品先走。行下行下經過呢間野,就諗住不如入去試下,入去嘅時候先發現原來呢間沛公係專門食榴槤架, 一入到去就聞到好大陣榴槤味。。。之後係我地睇緊餐牌嘅時候,侍應向我地推介左兩個甜品,於是我地亦跟從了她的推介。榴槤甘露呢個榴槤甘露份量真係唔少,未食已經聞到陣陣嘅榴槤香味,入口有唔小榴槤蓉,但亦算順滑。裡面仲有一啲類似椰果嘅粒粒,增加左唔小嘅口感落得岩岩好 , 而且仲唔會太甜。D24榴槤雪條呢個D24榴槤雪條係食過嘅雪條比較特別嘅一款雪條,同平時係7仔果啲食真係兩回事,入口細膩嘅榴槤蓉,跟住仲有濃濃的榴槤香真係好鬼正,岩晒我同同事呢啲榴槤發燒友臨走之前再睇餐牌發現原來餐廳仲有好多榴槤甜品,下次都要再黎試先得
榴槤甘露
D24榴槤雪條
$50 (宵夜)