2022-10-13 37 浏览
今日約了我的好朋友食這間好出名嘅燒肉放題,疫情後我哋都係第一次食燒肉,期待了好久❤️環境好舒服,地方乾淨,以日式設計、木裝簡單裝飾配上日式圖畫感覺好好,配上輕快音樂;下午茶時段唔多客人,所以安排了坐在雅座,我哋傾訴及享受美食更開心更暢快我哋選了牛小排海鮮放題,先送來精選6個部位的牛肉顏色一睇就知新鮮,牛舌好爽口、牛小排果然是極品,好諗好香牛味、牛頸脊更正,口感一流;一口牛粒都好香好好食、牛仔骨大大片燒完熱辣辣配上燒汁或辣醬有唔同的感覺除了枱上醬汁,更可點QR code的配料醬汁,有雞蛋、蒜片、芥末、胡麻醬等,我哋都配了一些,令燒物更香更特出味道牛肉更可選不同醃料,有原味、燒汁、辣汁放題除了牛、豬、雞、海鮮(蠔、帶子、青口、墨魚片、多春魚等),也有蔬菜、瓜類、菇類等等我哋推介多春魚、帶子、南瓜、菠蘿、冬菇、露筍更有不同小食、前菜、沙律(炸物:唐揚炸雞、炸雞軟骨、男爵薯餅、吉列蝦等等)炸物即點即炸,熱辣辣香口無比,外脆內軟食到咁飽,可惜食唔到甜品(甜品有西米椰汁糕、榴鏈糯米糍、芝士蛋糕;每人更有一杯Movenpick ice cream)服務員態度好好,有禮貌又友善,我哋食到好飽好滿足

我哋選了牛小排海鮮放題,先送來精選6個部位的牛肉

牛肉精選

燒完熱辣辣配上燒汁或辣醬有唔同的感覺

牛肉更可選不同醃料,有原味、燒汁、辣汁
我哋推介多春魚、帶子、南瓜、菠蘿、冬菇、露筍

魷魚海鮮

更有不同小食、前菜、沙律
小食

(炸物:唐揚炸雞炸雞軟骨、男爵薯餅、吉列蝦等等)
炸物即點即炸,熱辣辣香口無比,外脆內軟
炸物

食到咁飽,可惜食唔到甜品

服務員態度好好,有禮貌又友善,我哋食到好飽好滿足
2022-10-10
牛肉精選