2025-06-30
今日我試咗Lady M嘅開心果千層蛋糕同埋Earl Grey味千層蛋糕,整體感覺都幾好!🌟首先,開心果千層蛋糕嘅外觀非常吸引,層層分明,色彩清新。不過,食落去發現開心果味唔算特別濃郁,奶味偏重,令蛋糕嘅風味有少少失色。雖然開心果香氣稍弱,但整體口感滑順,仲可以接受,適合唔太喜歡強烈味道嘅朋友。💚至於Earl Grey味千層蛋糕,則讓我有驚喜!茶香四溢,口感香滑,配合啲奶油,味道非常協調。每一口都帶有淡淡嘅伯爵茶香,令人陶醉,真係幾好味!☕️總結來講,Lady M嘅千層蛋糕各有特色,開心果雖然稍嫌平淡,但Earl Grey卻令人印象深刻。如果你鍾意奶味嘅蛋糕,開心果可以試下;但如果想要更濃郁嘅風味,Earl Grey真係唔可以錯過!👍📍 Lady M (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT215K號舖
📍 Lady M (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT215K號舖