2014-11-06 5533 浏览
铜锣湾服装明店林立,但其实仲有另一样野系多既,系咩﹖就紧系餐厅啦!今次我棉花仔就去左边寜顿街既首尔家韩国料理。间铺系韩式烧烤店,装饰简单,够光猛。我同弟弟去点左个二人套餐,有牛肋肉、炸鸡、鱿鱼、五花腩肉同泡菜。泡菜要腌得够味,即酸酸地而有啲辣咁,而首尔家既泡菜,我食到既,只有酸,而且系好酸,我只系食左一两片。 牛肋肉经过腌制,我地揾左侍应代烧,始终熟手啲。佢烧得几好,好均匀,又唔会烧到牛肉老左。 腌过既牛肉,果然唔同D呀!有烧过既香味外,仲有腌过既味,双重味道,双重享受!炸鸡外型有D似咕噜肉,不过比咕噜肉好D,因为除左又酸又甜之外,仲有辣味,三重滋味!鱿鱼份量唔少,烧下再食唔错! 五花腩脂肪同肉壁垒分明,算系几好质素,烧左食实好食! 加埋碗饭,够晒饱,两个夹埋600几,值得食既!
五花腩脂肪同肉壁垒分明,算系几好质素,烧左食实好食!

加埋碗饭,够晒饱,两个夹埋600几,值得食既!
五花腩
2014-11-02