2019-02-22 235 浏览
今日入左黎愉景灣,見呢到d餐廳咁有格調,就決定食埋個晚餐先走入面既侍應雖然都係外國人,唔識講廣東話,但餐牌有寫中文,所以點餐都唔會遇到咩麻煩佢d小食望落都好吸引,為左可以每樣試d,我地叫左個麥時利精選拼盆,有齊雞翼芝士條雞肉條炸魚同配埋薯條,d小食每款有4件,所以4個人黎食叫個拼盆就岩哂!併盆入面最想同大家推介芝士條,外面炸到香脆,入面d芝士真係可以拉絲!而且芝士非常之香見呢到d三文治好吸引,就叫左個烤雞肉煙肉芝士三文治,d雞肉真係冇得彈!一入口就食到勁香雞肉味,連埋d番茄洋蔥,食落口勁fresh,芝士係用左monterey jack cheese,好滑好香,一d都唔膩Baby back ribs & chips,佢上台果陣真係嘩一聲,冇諗過咁大個,而且佢唔係得骨,第一次食咁多肉既ribs,個ribs本身就已經搽左guinness bbq sauce,但佢仲配多杯仔比我地,唔洗額外點都好夠,可能d醬好多,所以ribs內外都比較淋身,幾容易食Lingguini Pasta面頭雞肉同煙肉粒,撈均食果陣有d杰身,佢係配香蒜醬,所以有d蒜香我地最後叫哂3款甜品,極度推介apple tart,個

Lingguini Pasta

我地最後叫哂3款甜品,極度推介apple tart,個tart係熱,有少少淋身,配雪糕食好正,入面d蘋果係一粒粒咁,口感極好
芝士蛋糕都唔錯,比一般芝士蛋糕軟身,食落就覺得好滑
Scher torte chocolate cake就勁香濃朱古力味,但我覺得個蛋糕好似有d易碎,可能呢款蛋糕本身就係咁,唔同平時食既海綿蛋糕

飲品方面,因為呢到係間酒吧餐廳,所以飲品都係以酒類為主,種類都幾齊,我就點左個愛爾蘭啤酒試下,冇想像中甜,都飲得出有少少蘋果香,我平時唔點飲酒,但呢個又接受到