2021-04-25 384 浏览
相信食开鸡煲嘅朋友都知道,食鸡煲最重要嘅系佢香料嘅味道,当然鸡嘅鲜味都好重要,但系要做到两样都齐全嘅餐厅,就少之又少,但系呢一间餐厅就两样都做到。头先讲吓佢嘅鸡煲,香料嘅味道好充足,充满香辣嘅味道,而且仲有鸡嘅鲜味,香料嘅味道再配合埋鸡嘅鲜味亦都平衡得好好,令到成个煲都好惹味。最值得一赞嘅地方系,佢有差唔多10款嘅酱料可以俾我哋自己条配,可以满足到自己个人嘅口味,所以系物有所值。且,我本身系一个打边炉一定要食鱼皮嘅人,佢嘅鱼皮系即叫即炸,唔同出边嘅火锅店系一早预备好嘅鱼皮,所以再配合埋鸡煲酱汁嘅味道,令到个鱼皮嘅味道升华到去另一个层次。另外,佢嘅响铃亦都系即叫即炸所以质素亦都十分之高,放入口之后仲有浓浓嘅响铃味,再吸晒所有鸡煲嘅酱汁,鸡煲嘅酱汁简直系齿颊留香。其他配料方面,牛柳粒嘅味道十分之新鲜,而且蜂巢豆腐亦都好大份,所以食物嘅份量绝对冇呃秤,即使佢唔系任食边炉,但系佢嘅食材亦都唔会比出边逊色,再加埋优美嘅夜景,简直令人心情畅快。