2017-05-16 100 浏览
同朋友系尖沙咀周围行吓,话咁快就天黑喇🌚 所以就喺附近揾间餐厅食饭啦!估唔到呢间餐厅都好易揾㖞 ,一出地铁站行一阵就到啦😎一入到去就见到一个好阔落嘅吧枱,啱晒爱酒嘅朋友啊😍虽然餐厅嘅灯光都系偏暗,但抬起头你会发现上面吊住左好多唔同形状嘅灯泡,而且座位旁边有大玻璃窗,街灯嘅光透入黎,成个空间就变得好有feel✨💓见到咁大个吧枱梗要叫番杯酒啦~🥃净系酒精类饮品已经超过20款,所以拣咗好耐啊👅最后拣咗呢一杯蓝绿色嘅Blue Hawaiian🌺 一饮落口已经好大阵椰子味,因为入面加左Malibu,再饮落去就饮到有菠萝汁嘅味道,成件事好有热带嘅感觉🌈🌴 而且甜甜地好易入口~而另一杯就叫个refreshing 啲嘅 Kiwi Cucumber yogurt 🥝 🥒 !呢三个组合走埋一齐个感觉真系好清新🌱 而且饮得出系用新鲜生果打出嚟,因为每一啖都有d嘅奇异果籽系入面,再加埋乳酪就更加creamy~😌讲咗咁耐都有啲肚饿喇~ 店员好细心帮我地上左个小食先💁🏻‍♂️呢一个就系「脆香鱿鱼配蒜香蛋黄酱」🦑 个鱿鱼炸得岩岩好,香脆之余又唔会过熟,仲可以保持到鱿鱼本来嘅鲜味!蛋黄酱入面嘅蒜味冇想像中咁浓,但同鱿鱼
同朋友系尖沙咀周围行吓,话咁快就天黑喇🌚

一入到去就见到一个好阔落嘅吧枱,啱晒爱酒嘅朋友啊😍

Blue Hawaiian

见到咁大个吧枱梗要叫番杯酒啦~🥃
净系酒精类饮品已经超过20款,所以拣咗好耐啊👅
Kiwi  cucumber  yogurt

脆香鱿鱼配蒜香蛋黄酱

呢一个就系「脆香鱿鱼配蒜香蛋黄酱」🦑 个鱿鱼炸得岩岩好,香脆之余又唔会过熟,仲可以保持到鱿鱼本来嘅鲜味!蛋黄酱入面嘅蒜味冇想像中咁浓,但同鱿鱼好夹~😚
香辣番茄意粉

因为天气都比较闷热,所以就叫左呢个「香辣番茄意粉」🍅🌶🍝,会开胃啲😆! 你见到咁红可能会以为个意粉好辣,其实系因为𠮶酱用咗好多蕃茄🍅煮出嚟,所以有好浓郁嘅蕃茄味之余仲有阵阵蒜香味,再配埋𠮶少少辣就好开胃。不过个天使面如果将煮嘅时间缩短少少,咁就会弹牙好多啦~ 😛
慢煮啤酒浸猪架扒配牛油杂菜

登登登登!各位观众呢个就系全晚嘅重头戏!「慢煮啤酒浸猪架扒配牛油杂菜」🐷❤️🍺!
慢煮啤酒浸猪架扒配牛油杂菜

猪架外面煎得焦香,一切开就可以见到猪肉入面有淡淡的粉红色,正正就系慢煮嘅成果呀😋
一咬落去,肉质非常弹牙,而且充满肉汁,最估唔到系啲肉散发住淡淡的啤酒香味!🍻
而最有惊喜嘅就系旁边啲泡泡,真系估佢唔到,一食落去你就会发现原来系用啤酒打成嘅泡泡😆❤️👍🏻 真系充满惊喜!
薯蓉都值得一赞,食得出系用新鲜薯仔自己整,软滑得来有牛油香~😙

顺带一提,将猪架扒切成一粒粒好似骰仔咁,成粒摆入口仲有口感啊😆哈哈~
母亲节带妈妈黎食都系一个唔错嘅选择啊👵🏻💋
2017-05-08