走入CheckInThaiViet,简直系款款菜式喊紧我试😋。友人先落单咗两份Lunch set,加埋咗几款其他菜—多到分唔晒都彩。泰式金边粉,质感幼滑,满满泰国小街既feel,辣得嚟又唔踩界,顺滑得嚟唔失个人;佢个酸辣椰汁汤,激发晒味蕾,几正!而班泰式奶茶,讲真,冰熊嘅造型实在得意爆灯💡,搅拌起嚟嘅时候又有少少仪式感。布吉蟹肉咖喱米线同青木瓜沙律就嚟咗。芒果糯米饭色彩缤纷,谂下啲糯米撞埋椰浆同芒果,实在系Perfect match,每一啖都间唔到帮手!😍同场加映嘅提拉米苏,咖啡香味扑鼻,质感够曲。换句话讲,呢度嘅食物都有嘢睇,有嘢食,真系坐得舒服食得开心,算喺平民化中带点小创意,绝对系寻味旅程中嘅一个美妙站点🚩!