2021-07-13 638 浏览
自從上年年宵去過一次饒宗頤文化館,都好耐冇去過,今日放假同朋友就入去行吓,喺美孚站落咗車行大概5分鐘左右就見到文化館嘅入口!跟住佢哋嘅指示牌”有啡飲”好快就搵到咖啡店,咖啡店門口裝飾都非常靚,種咗好多綠色植物打卡都好靚!入到去Cafe入面都見到好多唔同用心嘅裝修設計,尤其是係佢張pink pink嘅女王椅😆真係有霸氣得來又有格調因為未食午餐我哋就叫咗兩個意粉分別就係招牌龍蝦仔白汁意粉🍝忌廉煙肉蘑菇意粉💯佢哋嘅意粉係即叫即整,嚟到嘅時候啱啱煮起熱辣辣!嘢飲就叫咗一杯期間限定嘅柚子檸檬奇亞子特飲同埋焦糖泡沫咖啡☕️招牌龍蝦仔白汁意粉 $98呢個龍蝦仔白汁意粉嘅龍蝦仔份量都好多,可以見到意粉面頭好多嘅龍蝦仔肉,龍蝦仔肉口感都好肥美,加埋白汁煮意粉非常入味,又creamy可口🤤佢仲有蘆筍喺入面,有少少菜營養都均衡!白汁忌廉煙肉蘑菇意粉 $88這個意粉也是用白汁和忌廉煮成的,口感也是非常creamy,再加上有煙肉同埋蘑菇,令到成個意粉更有口感,意粉嘅份量都好多🤩柚子檸檬奇亞子特飲 $50呢個係期間限定特飲,佢係美麗瘦身良方,飲落去都好fresh好清爽嘅感覺,加上有奇亞子,令到飲品有啲口感!焦糖泡沫

跟住佢哋嘅指示牌”有啡飲”好快就搵到咖啡店,
咖啡店門口裝飾都非常靚,種咗好多綠色植物打卡都好靚!

招牌龍蝦仔白汁意粉 $98

白汁忌廉煙肉蘑菇意粉 $88

柚子檸檬奇亞子特飲 $50

焦糖泡沫咖啡 $50
沖出黎好靚,層次分明飲落去都好香濃嘅咖啡味,再有淡淡焦糖味😜
午餐