今日下午同屋企人一齐去左饶宗颐文化馆散下步 影下相 行完之后又热又攰 开始肚饿 就去左里面既西餐厅食晚饭 食完之后真系返唔到转头我地5个大人叫左3个法国泥蟹汤,2个鹌鹑清汤,法国油封鸭,苹果木烟熏野鸡,美国牛腹肉(5成),澳洲M5和牛斧头扒(5成)泥蟹汤唔洗多讲,一定要试!超级浓郁,好重蟹味,不过饮得多会有啲漏。鹌鹑清汤就好清甜,好适合小朋友同老人家饮。Main course方面,油封鸭都好入味,野鸡就有个炉系你面前夹出黎,够晒壮观。 两块牛扒话要5成,佢真系煮到5成!岩岩好! 牛腹肉就少啲脂肪 肉质嫩滑,而斧头扒就好重牛味,入口即溶!最紧要系价钱一啲都唔贵!系出面比更高既价钱都食唔到呢啲质素!一定会再带其他朋友黎食

泥蟹汤
法国油封鸭配焦糖苹果