2018-07-03
元朗係好多日本野食,但無乜有水準放題食,最近我個friend 話比我知,Yoho嗰頭開咗間放題店,上網見到幾多野食,打去訂,Full book ,算了,過了兩個星期預三日前訂,因星期六先得閒食,又係Full,今次醒目預早一星期,終於比我book到啦! 我地三條友已經留定個胃大刷特刷。呢度夠晒金碧輝煌,好闊落,我覺得好似入咗賭場咁呀! 入到去第一時間去飲品櫃搵野飲,好多飲品揀,可口可樂,道地烏龍,Lemon CC,Meko芒果汁…傻華佢見到有自助雪糕機,都忍唔住整番飯前雪糕,重放咗鬼咁多朱古力碎。出去沙律bar 有D小吃,有炸蟹蚶呀,我地食放題策略是刺身先,貴野嘛,那晩劍魚,甜蝦和珍珠鮑魚都好新鮮,只是吞拿魚刺身稍差。海膽手卷都好好食,同為D海膽好鮮甜。燒烤野叫了幾轉紐西蘭羊架,D羊架少少羶,有肉味,比國內羊架好食好多。燒鮮菠籮,又係食好多,燒完特別甜㗎。燒大蝦,又大隻又鮮。炸野呢,又係食到選擇困難症,芝麻雞翼,芝士年糕,紫芋丸,重有係我最榴槤炸彈,外皮脆脆地,入面有D榴槤餡,榴槤味幾濃,I love it 。壽司有D特別野,如牛油蒜蓉大蝦壽司,醬燒皇帝蟹棒都好好食,整體壽司,卷物,手卷
壽司有D特別野,如牛油蒜蓉大蝦壽司,醬燒皇帝蟹棒都好好食,整體壽司,卷物,手卷,你想試的都滿足到我地。我愛食花膠,叫了鮑汁花膠,好膠好入味。最好心臨尾食甜品,成個甜品櫃都有D迷你甜甜,啊豆腐花都有得食,迷你芝士蛋糕,好好味,雪糕,雪條又有得食,我都食埋自助雪糕,自己整到高塔咁,加咗好多料呀! 我地三條友變了餓狼傳說了。