2022-10-18 528 浏览
🙋🏻‍♂️饿底探员今晚去咗尖沙咀调查呢间韩国人气过江龙烤肉店,喺韩国有过百间分店,饿底每次想食烧肉都会谂起呢间🐖济洲五花肉 $180📸表示呢个五花肉系厚切,油花分布平均,放喺个炉上面慢慢烧,烧到两边焦香再剪开嚟食🙋🏻‍♂️表示个五花肉食落好香口,肉质爽口,加少量海盐同麻油一齐食令个五花肉更加咸香惹味,仲可以加泡菜同生菜包起嚟食,减低油腻口感,泡菜,生菜同酱料可以到自助吧自取,无限添加,另外个炉边蛋系免费嘅,分别加咗芝士同泡菜,食落香滑带少少焦香,芝士香浓,泡菜食落口感特别,食完仲可以免费添加,好正呀💦🍜水冷面 $85📸表示个水冷面浸住喺碗铺满冰块嘅水入面,面头放咗鸡蛋,青瓜丝,白萝卜片同蕃茄,仲有少量芝麻点缀,简单得嚟好靓,好治愈🙋🏻‍♂️表示个面底系用咗荞麦面,食落好滑但又带少少荞麦嘅粗糙口感,好有咬口,虽然个汤底只系冰水,但荞麦嘅独有香气令碗面食起上嚟都唔觉好寡,如果觉得唔够味可加入白醋同芥辣调味🍙蟹籽紫菜饭团 $50📸表示个饭团面头铺满蟹籽,沙律酱同紫菜,好吸睛,个饭团要自己动手整嚟食,餐厅提供咗手套,好贴心🙋🏻‍♂️表示先将所有配料捞匀,用拳头咁上下嘅份量搓到理想嘅形状,饿底就搓到一粒
🐖济洲五花肉 $180

💦🍜水冷面 $85
🍙蟹籽紫菜饭团 $50
🙋🏻‍♂️表示先将所有配料捞匀,用拳头咁上下嘅份量搓到理想嘅形状,饿底就搓到一粒波咁,一共整到六粒,食落充满紫菜同蟹籽嘅香味,可能系自己动手整,感觉特别好食,有得整又有得食,成个过程好有满足感,饿底真心推介呢个饭团俾各位吃货

⚠️温馨提示
临走前记得去自助吧拎埋Melona雪条食,每人限取一条咋

📈吃货指数
😋好味度 9.5/10