食過好幾間燒肉,呢間女人街真係劣質燒肉沙田燒肉LIKE,朗豪坊旁邊一人蟯肉,粉嶺逸峯燒肉,堔水涉燒肉。。Order Don Don套餐150g $120,牛肩肉(4片),牛舌(4片),牛五花(4片),上枱見到已經知道質素麻麻,牛肩肉係打邊爐任食嗰種肥牛,牛舌硬崩崩,牛五花一搬。一夾起牛舌未完全解凍癡埋一大舊(仲有冰碎癡住㗎),再夾牛五花都係三塊癡住一舊。諗住算啦肚餓燒左至算。燒左每種一塊,唔敢燒全熟怕un,燒左7成熟放入口。。。完係鞋口,咬撕唔開,超un,吞唔落。跟手同員工講"肉仲未完全解涷",員工話换個碟肉。之後話因為d肉新鮮晌凍櫃拎出來切,所以先至未解凍。。🙄呢d唔係新唔新鮮問題,入得急凍都知道唔會新鮮㗎喇。問題係未夠時間解凍呀,就咁比人客,廚房已經唔使煮唔使醃,連放晌度嘅解凍時間都唔預計吓,係咪咁趕時間定事前功夫唔足夠呢!卒之食4片肉,5,6啖白飯,飲碗羅宋湯,3啖椰菜絲就算數走人。完全唔夠飽仲係肚餓坐車返屋企。寧願去番粉嶺逸峯再燒過。舖頭抽風好差,好煙焗白濛濛咁,攪到我一路吃一路咳,衫又有bbq味。😡另一張枱有兩位女仕都話好煙好焗似無冷氣咁。今次呢間唔會有下次幫趁,$120蚊完
食過好幾間燒肉,呢間女人街真係劣質燒肉

今次呢間唔會有下次幫趁,$120蚊完全唔知食左d咩,完全唔值。

2024-02-15