2022-06-13
2022.06.08 lunch餐廳位置比較難搵,係一間咖啡店內,行到晒入另有一個門口入,可以話係屬於Cupping Room的,現在睇張單先知😅 外面就無明確指示,只見餐牌⋯⋯入到去,環境坐位都算舒服,價錢望落都算正常,$158 有三道菜,$178有埋甜品。但其實$158嘅價錢,頭盤同主菜都係得兩個選擇,其他要再加錢。 在最後叫餐飲,就意外驚喜嘅😃 原來係包手調咖啡!成個餐來看就幾抵食咗喇,因為食物嚟講唔算好好味⋯⋯我哋揀咗一個要沙律(smoke salmon salad),一個要湯,今日餐湯係pumpkin soup,賣相好好,女友同我都即讚咗 😋👍🏼 但個沙律醋就爭咗少少,唔夠好味。亦好可惜⋯⋯未完成頭盤,個主菜就到⋯⋯都有點失望,可能係lunch啦,唔會好似真係啲法國餐廳咁,等你完成頭盤先慢慢上主菜俾你,我倆都諗多咗🤣🤣主菜揀咗一個加$20,黑松露意粉配時令菇菌,我就要香辣蒜蓉炒蛤蜊意粉。黑松露意粉個賣相就麻麻哋,可以present 得好少少,份量唔多(張相睇就好好多,但現場睇到嘅就係麻麻地),攪到好似求其放上碟咁,亂亂哋,至於味道都一般咋。 我呢個香辣蒜蓉炒蛤蜊意粉,有啲啲辣
頭盤:Smoke salmon salad
餐湯:南瓜湯
黑松露意粉配時令菇菌
我呢個香辣蒜蓉炒蛤蜊意粉,有啲啲辣,味道正常。
香辣蒜蓉炒蛤蜊意粉
最後都加左一個甜品,brownie with ice cream ,咖啡就要咗cappuccino & flat white. 都係正常啦😝 我同女友就唔多鐘意用呢種杯⋯⋯個人喜好啦。
Brownie with ice cream