好多人都係比Carbon個好巨既brunch plate吸引,但其實我最鍾意既係佢地既餐廳環境!餐廳主要係鋼琴黑同鏡面設計,好modern好型格架^^我食既係restaurant week 2022 menu, $198/head。係一個唔馬虎,好有心思既menu!我地個starter係potato chip with salmon sauce。薯片係新鮮薯仔炸佢薄脆,seasoning都岩岩好,一啲都唔咸又唔油膩!配埋salmon sauce既鮮甜都好match~Main course我地一個嗌牛一個嗌魚。我地都覺得三文魚好食啲。佢層皮同肉應該係分開煎的,層皮好脆!而三文魚肉雖然好大舊,但係肉質一啲都唔靭。白汁又中和三文魚嘅油膩感,份量好大好滿足!至於牛肉就比較heavy,主要係因為個肉汁好濃。去到dessert,佢哋嘅affogato真係好 好 味。無論係賣相定係味道都係好高水平!佢哋將expresso,雪糕,拿破崙脆脆分開上,所以每樣嘢係食前一刻都係喺最理想嘅狀態。另外一份甜品係cheese cake,味道都唔錯,但可能因為啱啱食太飽,所以affogato會比較易入口同埋順~總括

總括嚟講係一間無論餐廳環境定食物質素都好好嘅餐廳,而且價錢亦都好合理,一定會再嚟食!