最近約左個好耐冇見嘅中學同學食飯 我地以前成日一齊返學放學 但畢左業之後就冇乜再去元朗 所以今日我地就去元朗食 順便懷念下以前 我地最後揀左係形點嘅老夫子餐廳 我地仲要係星期五食 好多人等緊 佢依間餐廳冇預約服務唔會留位 如果要去大家就要早啲去攞籌啦我地等左大約20 分鐘就入得去 佢個menu 勁多野選擇 其中包括有咖哩 藜麴 西餐 香港粉麵 麻辣 番茄 地道特色 如楊州炒飯 叉燒蛋飯 中色如煎肉餅 仲有甜品 真係多到唔知揀咩好 佢仲有set dinner $60-$75蚊 都好唔錯 最後我地揀左白汁芝士焗雜菌飯同埋餐廳十大嘅焗豬扒飯同瑞士雞翼 叫左杯紫蘿黑鑽石(姐係涼粉) 同埋水果茶 個豬扒飯果然係餐廳十大嘅其中之一 佢個汁酸酸甜甜 塊豬扒好'林' 一咬就咬得開 同埋都幾大塊同厚身(有手指咁厚) 個飯仲要係炒底 值得推介 個人認為依個飯比個雜菌飯好味 因為野味啲同有肉食🤣 不過個雜菌飯都幾足料 係素食者嘅首選! 至於個瑞士雞翼好入味 總共有五隻 每隻都有埋雞翼尖 比我'損'下啲瑞士汁😁 最有驚喜嘅係啲飲品 個紫薯黑鑽石個配搭好特別 杯飲品係水水的 但有淡淡嘅紫薯香 唔會太甜同有飽肚

我地等左大約20 分鐘就入得去

不過個雜菌飯都幾足料 係素食者嘅首選!

最有驚喜嘅係啲飲品
個紫薯黑鑽石個配搭好特別 杯飲品係水水的 但有淡淡嘅紫薯香 唔會太甜同有飽肚感 加埋啲涼粉比你咬下都唔錯
而個水果茶愈飲就愈有水果香 如果有埋個火幫佢包温就更加好啦 不過整體黎講都幾好食😘