印象中旺角呢間雲桂香應該唔系開左好耐,入面裝修都幾新正,整體感覺系舒服既,坐位稍微迫d,晏就去到既情況已好多客,伙記安排位置+收枱快快手手👍🏻,好快都坐到埋枱,終於可以試下多年冇食既雲桂香質素系點以前一直都系叫米線比較多,見餐牌上有款重慶酸辣紅薯粉,咁凍既天氣緊係想食番碗微辣既麵類,啱晒喇,就試下佢呢碗寫有:四川麻辣酸辣粉、醋、花生、榨菜、鹹菜、蔥、芫荽既紅薯粉🤩👉🏻豆卜 雲吞 豬頸肉 小辣小鍋紅薯除左嗌麵底外唔少得加配料,特別揀左豆卜、雲吞、豬頸肉,先嚟講下湯底🤦🏻‍♀️🥲系真系有d失望既,有種辣還辣、酸還酸感覺,亦食唔出重慶個種會有麻香既滋味紅薯睇落唔系自家製,比較偏幼身,系配料上因湯底麻麻所以豆卜都顯得一般般,雲吞來講呢到絕對大粒,入面包有白菜仔同豬肉,味道有些少似蒸肉餅,皮有點過厚左,似麵粉包住餡料感覺豬頸肉方面反而有驚喜,肉質夠爽口,味道上燒得少微燶,帶有香味得嚟又爽,自己真系幾鐘意呢到既豬頸肉,如果今次系食碗米線碗豬頸肉,應該會更好🥳👉🏻凍奶茶凍奶茶合理地港式地道奶茶,平時都好鍾意飲奶茶,特別晏簡簡單單地食麵食,享受一下奶茶滋味心情特別愉快,呢到奶茶比較偏甜啱我口味,怕太甜最

👉🏻豆卜 雲吞 豬頸肉 小辣小鍋紅薯

🥳👉🏻凍奶茶
凍奶茶合理地港式地道奶茶,平時都好鍾意飲奶茶,特別晏簡簡單單地食麵食,享受一下奶茶滋味心情特別愉快,呢到奶茶比較偏甜啱我口味,怕太甜最好點少甜🥰

✍🏻整體嚟講,環境系舒服既,客流好旺,以前食過米線系唔錯,紅薯粉希望改善下湯底同麵質,下次都會繼續幫襯,可能都系會叫番米線🍜掛住米線既味道