2021-08-15
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【雙人日式套餐】 HK$528.(👦) 店舖內裏空間非常之大,樓高兩三層,唔會好有壓迫感,記得以前係要走去收銀處落單🙈🙈 但現時已經改用手機下單😂😂 睇到呢度嘅朋友,或者會覺得以前都已經去過桔梗😃 但係!🧒今次之所以寫食評分享就係因為餐廳喺1個月多d之前就轉咗menu,而且係成個menu風格改做日台居酒屋😊😊 以前係到食意粉燉飯就應該要去姊妹店先食到啦🤣🤣.既然改左menu就緊係試下呢個雙人日式套餐😛😛 套餐包左飲品/清酒、涼拌毛豆、三種小菜、炙烤鮪魚佐芥末蛋黃醬、炸雞與台式五味醬、熱炒魷魚拌明太子醬、京蔥檸檬味豬腩、茶漬兩碗&溏心蛋,最後重有份精選甜品😋😋.整體嚟講🧒會覺得唔錯,成個套餐都有好幾款菜式係有驚喜嘅味道👍👍 餐廳盡管轉左menu都係keep到質素🥰🥰 其中🧒最滿意既菜式係炙烤鮪魚佐芥末蛋黃醬同京蔥檸檬味噌豬腩😍😍.炙烤鮪魚真係做到邊位少少火炙但魚肉重係係刺身既感覺,非常之出色👍👍 京蔥檸檬味噌
(👦)自稱三星米芝蓮食評家
(🐥)自稱拉麵沾麵專家
👉 主打不專業食評🍽️
👉 快閃飲食著數🤑
____________
👉 不專業食評🍽️
【雙人日式套餐】 HK$528
炙烤鮪魚真係做到邊位少少火炙但魚肉重係係刺身既感覺,非常之出色👍👍 京蔥檸檬味噌豬腩燒得剛剛好配上醬汁,作為小食黎講都非常吸引,整體用餐體驗好好,值得一去!💛
👦總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐(3/5)
--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)
____________