2024-03-19 15 浏览
今日约个对食, 对生活比较有品味既一个朋友食饭, 佢叫我介绍一间, 好彩我都有堆口袋名单, 其中一间系中环叫Espuma,之前食过, 觉得环境, 食物都唔错, 应该满足到朋友既要求, 所以我们就去左食饭啦因为都算高楼层, 所以都见到中环既境色, 而且入面既环境都系精致既西餐应布局, 朋友对我拣既都好满意黑毛猪火腿茄子卷,辣红椒汁-$89D个系冻盘黎, 黑毛猪猪味几重, 而且每啖都会渗出入面既蔬菜味, 特别系青红椒既甜味, 再配上少少辣红椒汁, 有新意得黎又好味西班牙辣肉肠番茄煮蚬 -$129蚬大大只啖啖, 完全冇沙, 肉肠番茄汤底既味渗入蚬度,仲有少少辣味吊起个鲜味炸唐扬池鱼仔-$89池鱼仔炸至金黄酥脆, 香脆可口. D骨脆到系可以食埋的, 肉质鲜嫩多汁, 外层面衣香脆可口, 一口咬下, 鱼香四溢炭烧纽西兰羊鞍扒-$299每一口都散发出浓郁的炭烧香气和羊肉的浓厚味道, 羊鞍扒经过炭烧, 外皮烤得酥脆, 内里肉质嫩滑, 伴碟仲有薯仔去索味, D个主菜劲正百利甜酒提拉米苏窝夫(配棉花糖及雪糕)-$139百利甜酒提拉米苏窝夫, 梦幻的甜点组合! 窝夫香脆而蛋味浓, 夹上百利甜酒提拉米苏既酱,

黑毛猪火腿茄子卷,辣红椒汁-$89

西班牙辣肉肠番茄煮蚬 -$129

炸唐扬池鱼仔-$89

炭烧纽西兰羊鞍扒-$299

百利甜酒提拉米苏窝夫(配棉花糖及雪糕)-$139
百利甜酒提拉米苏窝夫, 梦幻的甜点组合! 窝夫香脆而蛋味浓, 夹上百利甜酒提拉米苏既酱, 完全系冇得输既组合, 再一口棉花糖, 一口雪糕, 我地都觉得D个甜品句号太完美了

总结, 朋友都赞我拣D间餐厅拣得好, 食物同埋环境都无得弹, 朋友话下次会再黎试下其他野, 可见佢几咁满意
2024-03-10