2023-05-03 61 浏览
北角匯嘅呢一間餐廳環境都幾優美,感覺幾舒適。餐廳嘅座位都幾寬闊,過嚟食吓嘢都幾唔錯㗎🙉首先介紹一下我哋今日食嘅兩道菜嘅其中一道先啦「香草蕃茄煙鴨胸意大利粉」,味道好獨特😍,香草嘅清香同蕃茄甜味攪埋一齊,再加上煙燻鴨胸嘅濃郁味道🤭,令味道多咗好多層次。意大利粉煮得啱啱好,彈牙好食。整道菜色澤鮮豔,睇落就好有食慾🥰。再黎介紹另一道菜「香辣蒜片蜆肉橄欖油炒意粉」,味道更加濃烈,蒜片嘅香氣同辣椒🌶️嘅刺激令味道好特別。橄欖油加入令意粉口感更加滑順,而炒熟嘅蜆肉帶咗好濃郁嘅海鮮味😉,一口接一口都好想食。整道菜色澤偏向深色調,睇落都係好友食慾㗎🥳以上兩道菜都係意粉類嘅好食,用唔同嘅調味同食材搭配,呈現出好唔同嘅風味,好值得一試😋。