2020-04-26
我同男朋友好耐都冇食過 Rudy Tuesday,見今日放工諗唔到食乜就去食下,我地book 左夜晚7:30枱,去到餐廳有兩 pair 人都等緊入座。餐廳其實因爲疫症嘅關係,其實都唔係好爆場,當時餐廳其實仲有大概七到八張吉枱,但 reception 個人竟然勁耐先放前而個排係我地前面果兩 pair 人同我地入去,係我地等候安排入座嘅時候,個 reception 果個女仔同佢同事講佢專登慢慢咁放人入去,好心唔好比d客聽到啦,好唔專業好似玩d客人咁。我當時都冇嬲仲好有耐心咁等緊。等左大概二十五分鐘,餐廳員工終於安排我地入坐 但我地安排坐餐廳門口,由於間餐廳算係半開放式,我地因為現時疫症情況緊係唔想啦坐e個位啦,所以我同帶位果個員工講想坐其他位置,佢好似即刻好唔願意咁,然後帶我地到一張未執好枱未清潔好嘅枱比我地坐,我心諗唔係咁丫嘛。不過我都由佢,我咪自己清潔返囉😓至於野食,都係一貫 Rudy Tuesday 嘅水準,但因為事次 dinning experience,我短期都唔會想再黎食,食得唔開心,又唔係平,做乜要黎食😂