餐厅: 國金軒
资讯:

2024-04-26 413 浏览
中菜比较少食,餐厅周有推介,$498pp所以试吓😅已包括小食、茶钱👍🏻👍🏻👍🏻IFC国金轩因为工作关系去过好几次,尖沙咀呢度第一次嚟,中西合璧嘅设计带嚟舒适优雅嘅感觉🥰至于套餐食物好丰富,而且系由头到尾都咁好食😋餐厅环境餐牌小食蜜饯本地黑豚叉烧伴柚子醋温室青瓜红海蜇花叉烧软淋juicy,入口即化,好好食呀😋海蜇花好爽口👍🏻韭黄瑶柱花胶羹足料、浓度适中,唔会入口太「杰」或者成口「桨」翡翠野菌炒虾球虾球新鲜非常爽口😋凤梨咕噜黑豚肉个人好钟意,少少脆、肉质仍然鲜嫩👍🏻👍🏻👍🏻脆脆杞子虫草花百合泡本地鲜蔬呢个菜,汤底都好好味🤤杞子又好甜😋姜米玉带翡翠蛋白丝苗带子粒配上啖啖姜味嘅炒饭,真系好正😋香芒杨枝金露国金手工枣皇糕杨枝甘露甜度适中又足料👍🏻红枣糕烟烟韧韧好食😋

至于套餐食物好丰富,而且系由头到尾都咁好食😋

餐厅环境

餐牌
小食

蜜饯本地黑豚叉烧伴柚子醋温室青瓜红海蜇花
叉烧软淋juicy,入口即化,好好食呀😋
海蜇花好爽口👍🏻

韭黄瑶柱花胶羹
足料、浓度适中,唔会入口太「杰」或者成口「桨」

翡翠野菌炒虾球
虾球新鲜非常爽口😋

凤梨咕噜黑豚肉
个人好钟意,少少脆、肉质仍然鲜嫩👍🏻👍🏻👍🏻

脆脆杞子虫草花百合泡本地鲜蔬
呢个菜,汤底都好好味🤤杞子又好甜😋

姜米玉带翡翠蛋白丝苗
带子粒配上啖啖姜味嘅炒饭,真系好正😋

香芒杨枝金露
国金手工枣皇糕