2022-07-03 44 浏览
☆ 雪寮尖沙咀加拿分道17號B1樓Kiosk 17✦ 肉鬆芝士厚吐司正呀呢個,好大份好足料,勁多肉鬆,好好味,但食左半份已經覺得好飽(〃ω〃)✦ 夕 • 雪呢個入面有木瓜海藻果凍、木瓜、雪耳,真心我好鍾意呢杯野,一黎佢唔會好甜,二黎成個感覺就係好養顏好滋潤,三黎橙色好靚XD✦ 奶酥抹醬厚吐司• 若竹抹茶• 小山園焙茶• Baileys 咖啡• 英式伯爵茶香橙• 馬達加斯加香草• 61% VALRHONA特濃可可有6隻味,貪心嘅我揀左6合1試晒咁多隻味,偏心焙茶嘅我覺得佢最好味,其次就係伯爵茶香橙,好好呀咁樣試完如果鍾意嘅就可以就咁買一樽返屋企,如果堂食嘅話就會幫你翻熱。✦ 樹記腐竹蓮子薏米雪燕其實我本身好鍾意食腐竹糖水,見到呢個好吸引又帶返屋企試下先,樽身有卡仔教你點翻熱,一樽有一個湯碗咁多,而且入面好多料,隱約食到有少少薑味,然後濃濃嘅腐竹味,成個感覺好舒服,同埋好飽肚XD

☆ 雪寮
尖沙咀加拿分道17號B1樓Kiosk 17