唔知點解一到秋冬一岀街食飯就想食打邊爐😛今日約左朋友去銅鑼灣拎番個修理嘅袋,咁就睇下係附近搵左間邊爐食,見到呢間咁多正評就book左位黎試下😛·湯底 - 金翅花膠乳鴿湯 ($328)見到佢個湯料咁名貴,就叫咗黎試吓👍🏻真係有名有實,入面最少有6,7件花膠,仲有幾條翅,仲有成隻乳鴿👍🏻湯料咁足就知唔係味精湯底,我同朋友放野落去淥前都每人飲咗兩碗湯先👍🏻牛骨汁牛丸 ($88/份)牛丸好岀色👍🏻一咬落去真係有爆汁嘅感覺,充滿住牛味👍🏻👍🏻黑松露蟹肉餃 ($68/半份)餃子一食落去就好香黑松露味👍🏻而陣味係會係個口入面有回香嘅感覺,朋友同我都好鐘意👍🏻紫菜響鈴($88/份)本身我個人唔係太鐘意食響鈴,因為好怕成口油嘅感覺,但朋友鐘意食咁就叫黎試下啦,點知真係一試就愛上,紫菜響鈴好脆👍🏻食入口好香紫菜味,又唔太油膩,份量每人有3條,岩岩好👍🏻厚切萵筍片($58/份)+ 蓮藕片($48/份)菜類個人覺得係不過不失啦,但份量都好夠👍🏻加埋個湯食落去啲菜類都幾甜稻庭烏冬($38/份)因為個湯底太正,所以同朋友忍唔住叫多咗個烏冬,好似湯鳥冬咁食👍🏻👍🏻👍🏻我地煮得岩岩好,烏冬都爽口👍🏻·竹蔗茅根水($6

湯底 - 金翅花膠乳鴿湯 ($328)

牛骨汁牛丸 ($88/份)
牛丸好岀色👍🏻一咬落去真係有爆汁嘅感覺,充滿住牛味👍🏻👍🏻

黑松露蟹肉餃 ($68/半份)

紫菜響鈴($88/份)

厚切萵筍片($58/份)+ 蓮藕片($48/份)

稻庭烏冬($38/份)
竹蔗茅根水($68/扎)
1L嘅份量都幾抵飲👍🏻同埋真係飲得岀係煲嘅因為唔會死甜,仲有小小回甘,同埋個樽入面有條蔗係到👍🏻