2021-10-07 81 浏览
同個客開完會,咁啱又到食飯時候,就揀咗呢間睇落幾高級嘅火鍋店。可以嗌自己鍾意食嘅嘢,唔怕唔啱食。金翅花膠乳鴿湯 $348見到佢係夏季限定,而且補身又養顏就嗌咗。店員叫我哋飲咗個湯先,之後再加湯落去打邊爐,唔好嘥咗本身個湯。個湯好濃郁,又順口,成隻乳鴿放咗喺個湯中間,仲有啲魚翅喺上邊。湯入面有幾多花膠🤤手切安格斯肥牛(小)$248估唔到叫細份有成廿幾片咁多,肉質好嫩滑,食得出係靚牛。不過就嫌牛味唔係太重。紐西蘭草飼羊肉片 $138唔知點解食落好似食緊羊腩煲陣味咁,我個客仲話爭碟腐乳就Perfect🤣🤣🤣笑到我。份量都唔少,而且冇乜羊so味。老友鬼鬼 $78喺其他火鍋舖都未見過呢個菜式,原來係將蝦膠放喺油炸鬼上面,估唔到又會咁夾~食落口脆卜卜咁。XO鮑魚蝦餃王 半份 $58包到好似雲吞咁,入邊嘅鮑魚已經係整碎左,配合XO醬,有啲辣辣地咁。汁燒完條茄子 $25茄子分開咗兩半,係用比較日式嘅做法,查咗燒汁同放咗木魚絲,而唔係用嗰種好濃味既孜然粉。手唧黑松露蟹子魚蓉面 $88呢樣係成餐飯入邊最驚喜嘅!有黑松露嘅味道亦都有魚嘅鮮味,同時間會食到蟹子爆開嘅感覺。口感十足!而且好快煮熟。同埋食落好輕盈

金翅花膠乳鴿湯 $348

手切安格斯肥牛(小)$248

紐西蘭草飼羊肉片 $138

老友鬼鬼 $78

XO鮑魚蝦餃王 半份 $58

汁燒完條茄子 $25

手唧黑松露蟹子魚蓉面 $88
呢樣係成餐飯入邊最驚喜嘅!有黑松露嘅味道亦都有魚嘅鮮味,同時間會食到蟹子爆開嘅感覺。口感十足!而且好快煮熟。同埋食落好輕盈唔會好飽好膩。

牛骨牛汁丸 半份 $48
呢樣幾多層熱食,因為凍咗牛肉入邊嘅牛汁走會凝結咗,而食唔出牛丸爆汁嘅口感。

炸支竹 $38
點都要嗌啲吸湯嘅材料🤩支竹真係no.1 完全吸晒個湯嘅精華!為成餐飯畫上完美嘅句號。